איך מוצאים ובוחרים חברות בנייה קלה?


ענף הבנייה התפתח מאוד בשנים האחרונות ואנו עדים לכניסתם והשתלבותם של שיטות בנייה חדשות כמו הבנייה הירוקה והבנייה הקלה שמביאות תוצאות טובות יותר, בעלות נמוכה יותר ואף מקצרות את זמן העבודה.

רבים מקבילים את הבנייה הירוקה לבנייה הקלה ולמרות שיש לאלו קווים משותפים של שמירה על הסביבה ושימוש בחומרים קלים והעלאת רמת איכות ובריאות החיים, עדיין אי אפשר להגיד שמדובר באותן גישות.

בעוד הבניה הקלה (המוכרת גם כבניה מתועשת ומודולרית) מתבססת על שימוש בחומרים קלים כגון גבס, עץ, אלומיניום, זכוכית וכו' ומשקיעה את מירב כספיה בחומרי גלם איכותיים שיחזיקו זמן וגם ישפרו את אורח החיים של הדיירים, הבנייה הנורמטיבית ממשיכה בשימוש בבטון ובלוקים לבניית השלד – דבר שצורך זמן רב, פועלים רבים, לכלוך, רעש והפרעה בשגרת החיים שלנו.

בעקבות כל הצויין לעיל – הבנייה הקלה הפכה להיות פופולארית מאוד. כעת עולה השאלה המתבקשת – איך מוצאים חברות בנייה קלה ובוחרים אחת?

הבעייתיות במציאת חברת בנייה קלה


כשזה נוגע לעולם הבנייה והשיפוצים נוכל למצוא הרבה מאוד קבלני שיפוצים וחברות בנייה שעוסקות בשיטה הישנה והנורמטיבית.

למצוא חברה שעוסקת בבנייה קלה כבר תהיה משימה קשה יותר, אך לחלוטין אפשרית.

חברות שמכנות את עצמם "ירוקות" צריכות לעמוד בדרישות של תו התקן לבנייה ירוקה. הוצאת תו תקן זה עשה הרבה סדר והבהיר ליזמים ולדיירים תמים שלא מכירים לעומק את הנושא כי הם אכן שכרו את שירותיה של חברת בנייה ירוקה.

כשזה נוגע לבנייה קלה עדיין אין דגש מספק על כך בחוק וקשה לאמוד באופן אובייקטיבי מי מהחברות שמציגות את עצמן כחברות בנייה קלה אכן כאלו.

דרישות המפרט של מכון התקנים מס' 422 מפרטות את כל נושא האיטום, בידוד, ניקוד וכו' שיש להתבצע בבנייה הקלה, דבר שיכול להוות לנו גב חוקי. מעבר לכך – אלמנטים רבים שיופיעו בבנייה הירוקה יופיעו גם בקלה, כך שתדעו שאם שכרתם את שירותיה של חברת בנייה ירוקה סיכויים גבוהים שהיא עונה גם להגדרה של בנייה קלה.

איך נדע לבחור חברות בנייה קלה?


בכדי למצוא חברת בנייה קלה אמינה ומקצועית נצטרך לשים פעמינו על הדגשים הבאים:

ותק – אם חברת הבנייה הקלה כבר פועלת זמן רב בשוק כנראה שצברה ניסיון רב בעבודות בניה קלה באשר הם. סביר להניח גם שחברה שנמצאת זמן רב בשוק מחזיקה כיוון והיא לוקחת אחריות ללקוחותיה ולבנייה שלה ועושה עבודה טובה. חברת בנייה קלה שלא תעמוד בדרישות לא תוכל ליצור לעצמה ותק.


המלצות וחוות דעת – לפני שבוחרים חברת בנייה קלה רצוי מאוד לקבל חוות דעת והמלצות אובייקטיביות ככל האפשר מהסביבה שלכם. חברים ומכרים שעשו בנייה קלה יכולים להיות מקור טוב, מצד שני מחקרים מראים שרוב הסיכויים שאדם ימליץ על איש המקצוע שעבד איתו גם אם הוא לא מרוצה ב100% מהתוצאה, כיוון וזה מה שהוא מכיר והמעשה כבר נעשה. אתרי אינטרנט שונים מעניקים דירוג של קבלני שיפוצים, חוות דעת מוקלטות ואף הפנייה ללקוחות קודמים בכדי לקבל את הדיעה האובייקטיבית ביותר. רצוי מאוד לנקוט בגישה זו ולא ללכת רק על ההמלצות בכדי באמת למצוא את חברות בנייה קלה הטובות ביותר.


השוואת מחירים – אודות לאינטרנט, הליך השוואת מחירים בין חברה אחת לאחרת הפך להיות מאוד פשוט וקל. המידע הוא שם וכל שצריך לעשות הוא לחפש. פורטלים להשוואת מחירים קיימים ללא סוף. אם תרצו לעשות השוואת מחירים מדויקת יותר בעצמכם תוכלו להיכנס לאתר הרשמי של כל חברות בנייה קלה, לרשום את המחירים, להתקשר לברר על עלויות נוספות ולבנות בעצמכם טבלה של השוואת מחירים בין חברה אחת לשניה.


אתר האינטרנט – כמעט כל חברה איכותית שמכבדת את עצמה בימינו תהיה בעלת אתר אינטרנט. חברות בנייה קלה עם אתר אינטרנט מרשים מעידות על חוסן כלכלי כלשהו ועל קהל היעד הנרחב שלהם, שכן רשת האינטרנט הפכה להיות מנת חלקו של הצעיר והמבוגר כאחד. מעבר למחיר עצמו בדקו באתרי האינטרנט של החברות את העיצובים והסגנונות השונים של הבניה הקלה, את ותק החברה, הניסיון, מספר העובדים וכל הפרטים שתוכלו לדלות מהרשת. עיינו בתמונות, בפרטים של אנשי המקצוע והחברה ודלו מידע רחב ככל האפשר.


בנייה קלה או רגילה – לא בכל המקרים תוכלו לעשות בנייה קלה בפרויקט שלכם. בררו מראש האם הפרויקט שלכם בכלל מתאים לבנייה קלה. אם לא קיימת אופציה גם לשילוב בין בנייה קלה לרגילה שיכולה להתבצע על ידי חברות בנייה קלה. רצוי לברר אצל שני צידי המתרס ולשמוע מה הדעות הרווחות ובאיזו שיטה כדאי לדגול במבנה החדש שלכם.


לסיכום, מציאת חברות בנייה קלה היא לא בעיה של ממש אך האתגר האמיתי הוא בבחירת אחת. לקיחה בחשבון של ותק, ניסיון, הכשרה, מיקום החברה, המלצות ופרטים באתר האינטרנט יסייעו לכם לבצע את הבחירה הטובה ביותר.