סוגי בנייה קלה


שיטת הבנייה הקלה תפסה תאוצה גדולה מאוד בשנים האחרונות אודות ליתרונות הרבים שהיא מציגה.

הבניה הקלה המכונה גם בניה מתועשת, הינה בנייה המבוססת על חומרים קלים, בניגוד לבטון.

כך למשל נהוג להשתמש בשיטת בנייה זו בגבס, עץ, פלדה, אלומיניום, זכוכית וכו'. העלות של בנייה קלה נמוכה משמעותית מבנייה נורמטיבית כיוון והחומרים איתם משתמשים לא צורכים כלי רכב כבדים כגון טרקטורים, מנופים וכו'. כמו כן משאבי כוח האדם ומשאבי הזמן פחותים.

בנוסף לכל אלו הבנייה הקלה התגלתה כבנייה ירוקה שמסייעת לשמור על איכות הסביבה. בעקבות היתרונות הרבים של הבנייה הקלה וההשתלבות שלה עם הטכנולוגיה החדשה היא הפכה לשם דבר והחלו להשתמש בה במגוון רחב של שימושים.

אילו סוגי בנייה קלה קיימים?


קיימים סוגים רבים ושונים של בנייה קלה שהולכים ומתפתחים ככל שהטכנולוגיה מתפתחת והמשאבים שעומדים בפני קבלני השיפוצים גדלים:

בניה קלה מקומית – בניה זו מאופיינת בעיקר בבתים פרטיים. במסגרת בניה זו משתמשים בחומרים קלים בכדי לבנות את השלד של המבנה אך הבסיס של המבנה יהיה מבטון. השימוש באלומיניום, עץ או פלדה יהיה עבור כל שאר מבנה הבית. התוצאה של בניה קלה מקומית לא מאכזבת ופורשת בפני הלקוח את היתרונות הרבים של בניה קלה – קירות מבודדים ברמה גבוהה, עלות זולה, עבודה מהירה יותר ושמירה על איכות הסביבה.

בניה קלה מתועשת – בניה זו מאופיינת בעיקר במבנים תעשייתיים, משרדים וכן במבני מגורים. במסגרת בניה זו מכינים מראש את כל החלקים הנדרשים לשם הרכבה במפעלים, אלו מועברים לאתר הבניה ומורכבים שם. מכיוון שמגיעים לאתר הבניה עם כל הציוד מוכן השיטה מאוד מהירה. החיסרון העיקרי הוא שהגמישות בבניה קטנה ולעיתים ניתן להיתקל בהפרעות של אטימות ובידוד.

בניה קלה מודולרית – הבניה המודולרית מאופיינת בעיקר למבנים ניידים, שכן במסגרת שיטה זו כל המבנה עצמו מורכב במפעל. עם זאת, בניגוד לשיטת הבניה המתועשת, קיימת גמישות רבה יותר לשינויים במבנה כיוון והוא נייד.

אילו שימושים קיימים בימינו לבנייה קלה?


מכיוון שהבנייה הקלה מתאימה עצמה לטכנולוגיות החדשות והתגלתה כזולה ופשוטה יותר מבניה נורמטיבית היא נמצאה כשיטת עבודה נוחה למגוון רחב של פעילויות

. אם בעבר היו משתמשים בשיטת הבניה הקלה עבור קרוואנים, מבנים ניידים ומבנים קטנים כיום ניתן לראות שיטה זו מיושמת במגוון רחב מאוד של מבנים:

משרדים – משרדים רבים בשנים האחרונות נבנו בשיטת הבניה הקלה, בין אם מדובר בפירמות גדולות או במשרדים פרטיים קטנים הבניה הקלה העניקה את הפיתרון המתאים.

מבנים ציבורים – העיריות ברחבי הארץ תומכות בשיטת הבניה הקלה אודות לעלויות הזולות שלה, התוצאות הטובות ואיכות הסביבה שנשמרת. על כן הוקמו בשנים האחרונות מבנים ציבוריים רבים בשיטה זו כגון כיתות לימוד, מתנ"סים, אולמות ציבוריים ועוד.

מגורים פרטיים – הבניה הקלה תפסה תאוצה ומזמן לא מתמקדת אך ורק במבנים קטנים וניידים. כיום ניתן לראות את הבניה הקלה גם במגורים פרטיים – בין אם מדובר בוילות מפוארות ועד דירות סטודיו.